HOMEHHSG.html
CONCEPT
BLOGhttp://blog.hhsg.be/
TEAMHHSGTeam.html
CONTACTContact.html

Vrijdag, vrijstijlrijmdag!

Hiphopstraatgebeuren brengt hiphopliefhebbers samen. Elke vrijdagavond nemen we de tijd om aan onze skills te werken: rap, beatbox, graffiti, breakdance en nog veel meer.


's Zomers vind je ons in het Gentse Keizerpark en in de winter verzamelen we binnenshuis. We houden de cyphers op openbare plaatsen en de toegang is telkens gratis. We houden de drempel laag, want iedereen is welkom om te komen kijken of mee te doen.


Cypheren is hiphop in zijn puurste vorm; de hiphopcultuur van vandaag is erop gebouwd. Het valt het best te omschrijven als een jam-sessie tussen rappers, die vaak samen in een kring staan. Maar we willen niet te veel in cirkeltjes denken, alle hiphopelementen komen aan bod op de cypher. Positiviteit en het perfectioneren van onze vaardigheden, dat is wat de wekelijkse cypher voor ons betekent!

De naam 'Hiphopstraatgebeuren' is ontstaan tijdens een freestylesessie van Letterfretter Mike, een van onze bezielers. Helaas weten weinig mensen over de cypher, laat staan waar hij juist voor staat. Cypheren op de hoek van de straat of in een stadsparkje is bijna uitgestorven in Vlaanderen. Daar veranderen we al vier jaar iets aan. Cyphers zijn op straat ontstaan en dat houden we in ere!


We roepen sympathisanten op om weer samen te komen om de geest van de ondergrondse hiphop in leven te houden. We verenigen om een eenheid te vormen binnen het bewustzijn van hiphop... We danken alle hiphoppers die de cypher leven en laten leven. Iedereen is welkom!

HiphopvredesverklaringVredesverklaring.html